Jarní bylinková polévka

Tahle polévka je velmi jednoduchá a máte ji uvařenou za pár minut. Ingredience si sami nasbírejte na zahrádce nebo v přírodě – budete překvapeni, jak divoké bylinky dokážou skvěle chutnat!

Budeme potřebovat:
– velkou misku čerstvých bylinek – kopřiva, bršlice, popenec, sedmikráska, pampeliška, řebříček a další
– olivový olej nebo máslo
– mouka (špaldová nebo celozrnná)
– 1 velká cibule
– sůl
– 1 litr vody

Nejprve bylinky opereme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej či máslo, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Poté přidáme bylinky a zamícháme. Až zavadnou, přimícháme mouku a vytvoříme bylinkovou jíšku. Tu nakonec zalijeme 1 litrem vody, osolíme a povaříme cca 10 minut.

Talíř s polévkou můžeme na závěr ozdobit čerstvými lístky a květy – krásně bude vypadat sedmikráska, popenec či lístek řebříčku. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *